Závazky dlužníků v konkurzu (ukončená řízení v roce 2012) - Jeřábek, Filip (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na základní charakteristiku insolvenčního řízení. V teoretické části jsou v kostce popsány jednotlivé subjekty, nastíněny rozdíly mezi jednotlivými druhy pohledávek a definována majetková podstata dlužníka. Závěr této části je věnován samotnému průběhu insolvence -- od podání návrhu přes rozhodnutí o úpadku až po zpeněžení majetku a sepsání konečné zprávy. Praktická část je orientována směrem ke statistickému srovnání všech konkurzem skončených insolvencí v roce 2012. Detailně rozloží jednotlivá řízení dle krajů a právní formy dlužníka. Graficky znázorní procentuální výši uspokojení věřitelů, dobu procesu, druh a dobu podnikání. A to vše jak v absolutní, tak i relativní výši.