Závazky dlužníků v konkurzu (ukončená řízení v roce 2012) - Jeřábek, Filip; Randáková, Monika, 1966-; Bokšová, Jiřina, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na základní charakteristiku insolvenčního řízení. V teoretické části jsou v kostce popsány jednotlivé subjekty, nastíněny rozdíly mezi jednotlivými druhy pohledávek a definována majetková podstata dlužníka. Závěr této části je věnován samotnému průběhu insolvence -- od podání návrhu přes rozhodnutí o úpadku až po zpeněžení majetku a sepsání konečné zprávy. Praktická část je orientována směrem ke statistickému srovnání všech konkurzem skončených insolvencí v roce 2012. Detailně rozloží jednotlivá řízení dle krajů a právní formy dlužníka. Graficky znázorní procentuální výši uspokojení věřitelů, dobu procesu, druh a dobu podnikání. A to vše jak v absolutní, tak i relativní výši.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses