Harmonizace DPH z pohledu judikatury SDEU - Jeřábková, Michaela; Toman, Petr; Kučerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato diplomová práce se zabývá harmonizací DPH z pohledu judikatury SDEU ve vybraných členských státech EU. Těmi jsou Německo, Francie, Polsko, Slovensko, Bulharsko a Rumunsko. Po úvodní části věnované teorii o historii vzniku DPH a její následné harmonizaci, následují kapitoly analyzující činnost SDEU v procesu harmonizace DPH. U vybraných členských států jsou analyzovány řízení, ve kterých byly žalovány za porušení povinností a dále řízení, ve kterých vznášely k SDEU otázky ohledně výkladu práv EU. Dále je provedena komparace daných řízení mezi ČR a uvedenými členskými státy. Závěr práce je věnován vybrané judikatuře SDEU z oblasti DPH.
Vedoucí práce: Petr Toman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses