Porovnání sňatečnosti a rozvodovosti v ČR a v dalších zemích EU - Pavlík, Jonáš (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem sňatečnosti a rozvodovosti v České republice a vybraných zemích Evropské unie v letech 1990 -- 2011. Na začátku práce jsou definovány pojmy sňatečnost a rozvodovost a jejich postavení v českém zákonodárství. Následující dvě kapitoly jsou věnovány analyzování vývoje zmíněných demografických procesů na území České republiky na základě dat z Českého statistického úřadu. Poslední kapitola bakalářské práce je věnována mezinárodnímu srovnání a zjišťování závislosti měr sňatečnosti a rozvodovosti na geografické poloze vybraných států.