Analýza využití ICT ve veřejné správě v ČR - Fidrmuc, Ladislav (2013)
Práce je zaměřena na popis eGovernmentu v České republice a na měření dvou elektronických služeb dle metodiky Ing. Tajtla a Ing. Ješuty. Hlavním cílem je zanalyzovat české prostředí pro vývoj eGovernmentu, poukázat na případné chyby a dokázat, že při nápravě těchto chyb dojde k zefektivnění veřejné správy. Cíle jsou splněny tím, že v práci proběhne popis vývoje samotné vlády a organizací spravující eGovernment. V práci jsou dále popsány nejdůležitější rozvojové dokumenty, které měly vést k lepší a efektivní veřejné správě. Bohužel cíle dokumentů nebyly úplně tak splněny. V nejdůležitější části práce dojde k měření dvou vybraných elektronických služeb. První službou je Přiznání k dani z nemovitosti a druhou službou je žádost o Výpis z katastru nemovitosti. Měření je provedeno dle již zmiňované metodiky. Po změření dojde k vyhodnocení a ke stanovení doporučení, jak vylepšit tyto služby. Hlavním přínosem pro čtenáře je získání informací o nejdůležitějších částech eGovernmentu.