Analýza výdajů veřejných rozpočtů na bezpečnost a veřejný pořádek - Bandasová, Jana; Urbánek, Václav; Brabcová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá analýzou výdajů veřejných rozpočtů na oblast bezpečnosti a veřejného pořádku ve třech úrovních správního uspořádání České republiky (stát, kraj, obec). Provedená analýza posloužila k posouzení vztahu vynakládaných prostředků na oblast bezpečnosti a veřejného pořádku s ohledem na kriminalitu. Část diplomové práce je věnována i pohledu na efektivnost vynakládaných finančních prostředků na bezpečnost a veřejný pořádek. Práce obsahuje analýzu struktury výdajů a jejich zastoupení v rozpočtech všech tří úrovní správního uspořádání. Data nezbytná pro provedení analýzy byla čerpána z databází Ministerstva financí České republiky (ÚFIS, ARIS) a z výkazů o výši kriminality. Práce umožňuje pohled na využití finančních prostředků za účelem snižování kriminality. Současně mohou výsledky provedených analýz a navržené závěry posloužit jako impuls pro zvýšení efektivnosti výdajů na bezpečnost a veřejný pořádek.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses