Klamání pomocí statistiky - Blaščík, Adam (2013)
Tato práce přináší tři odlišné pohledy na statistické klamy. První část analyzuje klamavé interpretace statistických metod, zejména zavádějící používání p hodnoty. Část druhá se věnuje kognitivním omezením, kdy klamání je chápáno jako ne zcela objektivní či racionální zpracování pravděpodobnosti lidským mozkem. Část třetí rozebírá tématiku predikcí, zejména v kontextu problému indukce. Dále jsou zde představeny alternativní predikční metody založené na mocninných rozděleních, jenž lépe odolávají extrémním náhodným událostem, jsou tedy méně klamavé.