Průzkumy veřejného mínění vs. volební modely sázkových kanceláří Porovnání přesnosti - Zubatý, Radek (2013)
Tato práce se zabývá problematikou predikce výsledků voleb pomocí předvolebních průzkumů veřejného mínění a kurzů sázkových kanceláří. Teoretická část rozebírá problematiku průzkumů veřejného mínění a sázkových kurzů, včetně důvodů, které je vzhledem k následné predikci volebního výsledku vychylují. Cílem výzkumu praktické části bylo porovnání přesnosti kurzů a předvolebních vzhledem k výsledkům voleb. Výzkum jsem prováděl na třech volbách z blízké minulosti, ke kterým jsem nashromáždil dostatek dat. Tento dostatečně velký výzkumný vzorek ukazuje s velkou pravděpodobností na to, že kurzy sázkových kanceláří jsou z hlediska volebních výsledků přesnější.