Průzkumy veřejného mínění vs. volební modely sázkových kanceláří Porovnání přesnosti - Zubatý, Radek; Čabla, Adam, 1985-; Dlouhý, Martin, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato práce se zabývá problematikou predikce výsledků voleb pomocí předvolebních průzkumů veřejného mínění a kurzů sázkových kanceláří. Teoretická část rozebírá problematiku průzkumů veřejného mínění a sázkových kurzů, včetně důvodů, které je vzhledem k následné predikci volebního výsledku vychylují. Cílem výzkumu praktické části bylo porovnání přesnosti kurzů a předvolebních vzhledem k výsledkům voleb. Výzkum jsem prováděl na třech volbách z blízké minulosti, ke kterým jsem nashromáždil dostatek dat. Tento dostatečně velký výzkumný vzorek ukazuje s velkou pravděpodobností na to, že kurzy sázkových kanceláří jsou z hlediska volebních výsledků přesnější.
Vedoucí práce: Adam Čabla
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses