Využití statistiky v pokeru - Funiok, Ondřej; Čabla, Adam, 1985-; Stecenková, Marina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá celosvětově známou a oblíbenou karetní hrou poker, konkrétně variantou Texas hold'em. Hlavním smyslem práce je charakterizovat základní pokerové statistiky, které jsou užitečnou pomůckou při rozhodování během jednotlivých partií. Dále se práce zabývá využitím některých těchto statistik za pomocí pravděpodobnostních a rozhodovacích stromů. Pravděpodobnostní stromy slouží v práci k určení všech možných situací a jejich pravděpodobností, které mohou v konkrétní partii nastat. Rozhodovací stromy slouží k určení optimální strategie hráče v partiích. V úvodu práce se nachází stručný pohled do minulosti a do pravidel pokeru.
Vedoucí práce: Adam Čabla
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses