Technická analýza - Nepomnyashchiy, Ilya (2013)
Práce uvádí čtenáře do problematiky technické analýzy na příkladu měnového páru EUR/USD na mezinárodním trhu Forex. První část práce podává stručný přehled o technické analýze a o Forex trhu obecně. Dále následuje vymezení základních pojmů a nástrojů technické analýzy. Druhá část se věnuje jednotlivým technickým indikátorům a jejich aplikaci na historická data. V závěrečné části je provedena komplexní analýza měnového kursu, jejímž cílem je zjištění, zda souběžná aplikace několika indikátorů vede ke zvýšené efektivnosti technické analýzy.