Metody používané pro validaci v rámci řízení datové kvality - Půta, Tomáš (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku datové kvality a metody validace, které jsou používané v rámci řízení datové kvality. Cílem práce je vymezení validace v rámci typických činností realizovaných v kontextu řízení datové kvality. Práce se skládá ze čtyř částí. První část obsahuje teoretické vymezení problematiky datové kvality. Druhá část představuje používané validační metody a vymezuje jejich použití. Třetí část je zaměřena na představení teoretického aparátu pro realizaci validace dat na výstupu. Poslední, praktická, část aplikuje představená validační pravidla na uměle vygenerovaná data.