Finanční analýza společnosti Výzkumný a zkušební letecký ústav, a.s. - Tall, Pavel (2013)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou podniku Výzkumný a zkušební letecký ústav, a. s. za roky 2007 až 2012. Cílem této práce je vyhodnotit finanční situaci a vývoj podniku z účetních výkazů. Informace čerpám z veřejně dostupných zdrojů (výroční zprávy) a oficiálních internetových stránek společnosti. Pro vyhotovení výpočtů, tabulek a grafů používám MS Excel. V první části je seznámení se základními údaji a historií společnosti. Druhá část je rozsáhlejší a zabývá se samotnou analýzou podniku. Představuji zde základní ukazatele a modely, které se používají ve finanční analýze, které dále aplikuji na konkrétní data společnosti. Pro lepší zhodnocení výsledků a vyvození závěrů z poměrových ukazatelů uvádím porovnání s podobnými výzkumnými organizacemi.