Finanční analýza společnosti Výzkumný a zkušební letecký ústav, a.s. - Tall, Pavel; Jurečka, Jan, 1935-; Pham, Hoang Long; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou podniku Výzkumný a zkušební letecký ústav, a. s. za roky 2007 až 2012. Cílem této práce je vyhodnotit finanční situaci a vývoj podniku z účetních výkazů. Informace čerpám z veřejně dostupných zdrojů (výroční zprávy) a oficiálních internetových stránek společnosti. Pro vyhotovení výpočtů, tabulek a grafů používám MS Excel. V první části je seznámení se základními údaji a historií společnosti. Druhá část je rozsáhlejší a zabývá se samotnou analýzou podniku. Představuji zde základní ukazatele a modely, které se používají ve finanční analýze, které dále aplikuji na konkrétní data společnosti. Pro lepší zhodnocení výsledků a vyvození závěrů z poměrových ukazatelů uvádím porovnání s podobnými výzkumnými organizacemi.
Vedoucí práce: Jan Jurečka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses