Monte Carlo simulace v ekonometrii - Vopatová, Klára; Zouhar, Jan, 1982-; Princ, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Práce má seznámit čtenáře s metodou Monte Carlo, dozví se o vzniku a využití této metody. Dále představí software zvaný MATLAB, jeho prostředí, použití a ukázku jednoduchých výpočtů v něm, za použití generování čísel. V této kapitole je ukázáno i vytváření grafů. Nejdůležitější součástí práce je využití metody Monte Carlo v ekonometrii za pomoci výpočtů v softwaru. Jsou zde vlastnosti odhadových funkcí u lineárního regresního modelu při malém výběru a pro modely simultánních rovnic. Dále seznámí práce s bootstrapovými metodami, jako speciální postup metody Monte Carlo.
Vedoucí práce: Jan Zouhar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses