Nabídka povinného ručení v České republice - Wiesner, Jiří (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá nabídkou povinného ručení v České republice. První část se věnuje systému pojištění a zařazení povinného ručení do tohoto systému. Druhá část je zaměřena na pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, konkrétně na historii a právní úpravu, pojistnou smlouvu, rozsah pojištění, povinnosti pojištěného a zánik pojištění. Třetí část zpracovává Českou kancelář pojistitelů a s ní spojený garanční fond. Ve čtvrté části jsou shrnuty jednotlivé nabídky dvanácti pojišťoven působících na českém trhu, hlavně na základě limitů pojistných plnění, bonusů a možných připojištění. Poslední pátá část porovnává a hodnotí jednotlivé nabídky na konkrétních příkladech.