Analýza finanční situace podniku Henkel ČR spol. s r.o. - Malý, Michal; Slunčík, Peter; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce je analýza vývoje finanční situace podniku Henkel spol. s r.o. z vlastnického pohledu, a to v letech 2005-2011 a predikce finanční situace v budoucím období za použití zveřejněných výročních zpráv. Na zhodnocení vývoje finanční situace podniku je využita analýza absolutních, poměrových a rozdílových ukazatelů, pyramidový rozklad rentability vlastního kapitálu, výpočet ekonomické přidané hodnoty a mezipodnikové srovnání. Ke zhodnocení vývoje finanční situace v budoucím období jsou použity zvolené bonitní a bankrotní modely. V úvodu je vymezen cíl bakalářské práce a stručně popsán postup jeho dosáhnutí. Teoretická část obsahuje postup výpočtů a doporučené výsledné hodnoty ukazatelů. Praktická část se skládá z představení analyzovaného podniku a zhodnocení výsledných hodnot finančních ukazatelů za celé sledované období a závěr je tvořen komplexním zhodnocením finanční situace podniku jak samostatně, tak i v rámci celého odvětví a zároveň je zhodnocen výhled podniku do budoucího období za použití bonitních a bankrotních modelů.
Vedoucí práce: Peter Slunčík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses