Hospodařské a sociální důsledky odsunu sudetoněmeckého obyvatelstva na Lanškrounsku - Lechnýřová, Michaela; Szobi, Pavel, 1983-; Pova, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce se zabývá sociálními a hospodářskými důsledky nuceného vysídlení německého obyvatelstva po 2. světové válce v regionu Lanškrounska. Autorka v úvodu práce zhodnocuje historický vývoj regionu a významnost německého obyvatelstva pro tuto oblast. Dále je zaznamenán samotný odsun Němců včetně událostí spojených s divokou fází. Jsou zhodnoceny sociální důsledky zahrnující změny v počtu obyvatel či vývoj stavu školství. Druhá část práce zabývající se hospodářstvím pojednává o jeho historickém vývoji a v jednotlivých podkapitolách jsou podrobněji zanalyzována hospodářská čísla firem Karel Patsch a Ernst W. Reinshagen. Závěr práce poté shrnuje zjištěná fakta z jednotlivých kapitol.
Vedoucí práce: Pavel Szobi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses