Srovnání manažerských metod a metod OV - Kapusta, Matyáš (2013)
Tato práce se zabývá hledáním společných prvků i rozdílů mezi manažerskými metodami a metodami operačního výzkumu. Zkoumá vztahy mezi využitím obou druhů metod v širších manažerských koncepcích a hledá nejvhodnější prostředky pro řešení manažerských problémů. Cílem teoretické části této práce je představit manažerské i operačně-výzkumné metody a poukázat na podobnosti mezi nimi. Praktická část sestává z posouzení těchto metod na základě ekonomických a manažerských kritérií. Pozornost je věnována především tomu, kdy a za jakým účelem lze tyto prostředky použít.