Drobné bankovnictví v České republice - Matulíková, Iva (2013)
Cílem této práce je představit drobné bankovnictví jako samostatný druh bankovních služeb, popsat jeho charakteristiky a jednotlivé složky a na jejich základě sestavit definici tohoto pojmu. Dále představit historické okolnosti vzniku drobného bankovnictví na území České republiky a jeho vývoj až do současné podoby. Nastínit vybrané aktuální problémy, se kterými se potýká obzvláště v reakci na světovou finanční krizi. Provést rozbor finančních výkazů institucí zabývajících se drobným bankovnictvím a vlastními slovy popsat aktuální situaci v tomto tržním segmentu.