Možnosti zabezpečení prostřednictvím penzijních fondů - Svozil, Jan (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá aktuálními změnami českého důchodového systému. Cílem práce je analyzovat možnosti zabezpečení ve stáří prostřednictvím penzijních fondů a zmapovat legislativní změny plynoucí z důchodové reformy platné od roku 2013. První část pojednává o systému fungujícímu v České republice až do konce roku 2012. Část druhá je zaměřena na důchodovou reformu a s ní související změny systému. Následující kapitola je věnována fungování subjektů na trhu penzijních produktů v České republice a jeho očekávanému vývoji v souvislosti s reformou. Poslední kapitola rozebírá výhodnost vstupu do nově vzniklého druhého pilíře českého penzijního systému. Závěr práce má za cíl zhodnotit provedené změny, zdůraznit pozitiva i negativa, která reforma přináší a posoudit potenciální budoucí vývoj.