Možnosti zabezpečení prostřednictvím penzijních fondů - Svozil, Jan; Červenková, Jana; Derner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá aktuálními změnami českého důchodového systému. Cílem práce je analyzovat možnosti zabezpečení ve stáří prostřednictvím penzijních fondů a zmapovat legislativní změny plynoucí z důchodové reformy platné od roku 2013. První část pojednává o systému fungujícímu v České republice až do konce roku 2012. Část druhá je zaměřena na důchodovou reformu a s ní související změny systému. Následující kapitola je věnována fungování subjektů na trhu penzijních produktů v České republice a jeho očekávanému vývoji v souvislosti s reformou. Poslední kapitola rozebírá výhodnost vstupu do nově vzniklého druhého pilíře českého penzijního systému. Závěr práce má za cíl zhodnotit provedené změny, zdůraznit pozitiva i negativa, která reforma přináší a posoudit potenciální budoucí vývoj.
Vedoucí práce: Jana Červenková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses