Kreativní techniky a jejich užití - Bílek, Martin (2013)
Tato práce se zabývá kreativitou a kreativními technikami zasazenými do kontextu organizace a týmu. Teoretická část je členěna na dvě hlavní části. První obsahuje popis kreativity, která je poté zasazena do týmového a organizačního kontextu. Druhá část obsahuje popis jednotlivých kreativních technik a způsob jejich užití. Jsou zde popisovány jak velice rozšířené kreativní techniky jako je brainstorming nebo myšlenkové mapy, tak i méně známé techniky jako je design thinking nebo strategie Walta Disneye. V praktické části je pak zkoumán pohled na kreativitu a využití kreativních technik v různých odděleních společnosti Vodafone Czech Republic a.s. a BTL oddělení reklamní agentury McCann-Erickson Prague pomocí individuálních rozhovorů se zaměstnanci.