Drobný investor na komoditním trhu zlata a stříbra - Melíšková, Renata (2007)
Tato bakalářská práce se zabývá tématikou komoditního obchodování se zaměřením na dva drahé kovy - zlato a stříbro. Obsahuje krátký pohled do historie prvních obchodů s těmito surovinami a vznik prvních komoditních burz. Dále pak je pozoronost věnována tvorbě ceny, nabídky a poptávky těchto dvou drahých kovů. Celá práce je orientována na drobného investora. Důraz je kladen na popis účastníků trhu, možnosti vstupu na obchodní parket, finanční instrumenty i společnosti, které se obchodováním zabívají. Praktická část práce je zaměřená na konkrétní možnosti investování do těchto komodit.