Drobný investor na komoditním trhu zlata a stříbra - Melíšková, Renata; Kollár, Miroslav; Montag, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Tato bakalářská práce se zabývá tématikou komoditního obchodování se zaměřením na dva drahé kovy - zlato a stříbro. Obsahuje krátký pohled do historie prvních obchodů s těmito surovinami a vznik prvních komoditních burz. Dále pak je pozoronost věnována tvorbě ceny, nabídky a poptávky těchto dvou drahých kovů. Celá práce je orientována na drobného investora. Důraz je kladen na popis účastníků trhu, možnosti vstupu na obchodní parket, finanční instrumenty i společnosti, které se obchodováním zabívají. Praktická část práce je zaměřená na konkrétní možnosti investování do těchto komodit.
Vedoucí práce: Miroslav Kollár
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses