Mimosoudní řešení spotřebitelských sporů - Zhuravlova, Milena (2008)
Bakalářská práce je zaměřená na ochranu spotřebitele a jeho novou instituci ? mimosoudní řešení spotřebitelských sporů. Tento institut umožňuje podnikatelům a spotřebitelům se dohodnout na smírném řešení problému v krátkých časových termínech a za nízké náklady řízení. První část této práce se zaměřuje na teoretické předpoklady ochrany práv spotřebitele, na právní úpravu této sféry a na základní pojmy, které jsou s touto oblastí spojeny. Důležitým aspektem je problematika institucí ochrany spotřebitele.Praktická část popisuje postupy při mimosoudním řešení spotřebitelských sporů. Dále jsou uvedené některé příklady, které se staly v minulém roce a které vyžadují nějaké řešení.