Česko-čínské obchodního jednání - kritéria úspěšnosti - Schánová, Petra; Volfová, Jitka, 1982-; Baštýř, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se zaměřuje na překážky, kterým by mohli čelit začínající obchodníci s Čínou. Měla by jim pomoci vyhnout se nejčastějším špatným rozhodnutím, která učinily některé české firmy, a dává radu jak najít spolehlivé čínské obchodníky. Také se snaží vysvětlit odlišnost názorů českých a čínských obchodníků, které vycházejí ze specifik jejich kultur. Mezi kritéria úspěšnosti patří individuální charakteristiky, situační omezení a procesní opatření. Pro usnadnění přístupu ke spolehlivým údajům, diplomová práce nabízí seznam důvěryhodných českých a čínských institucí, poskytujících poradenské služby. Skutečnost, že mezinárodní obchod s Čínou je v České republice podporován, je zřejmé také proto, že je organizováno mnoho seminářů, výstav a obchodních veletrhů. Poslední část ilustruje některé rysy obchodního jednání s Čínou na zkušenostech dvou českých firem.
Vedoucí práce: Jitka Odehnalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses