Analýza možností a omezení BI nástroje Report Studio - Čapková, Lenka; Pour, Jan; Janda, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Diplomová práce se zabývá analýzou možností a omezení BI nástroje Report Studio, který je komponentou pro tvorbu reportů v produktu IBM Cognos BI od společnosti IBM. Cílem této práce je zhodnotit funkce tohoto nástroje a předat zkušenosti z praxe s tímto nástrojem dalším uživatelům. Teoretická část práce se zabývá představením oboru BI, pro který je produkt určen. Dále je představen samotný produkt, i jeho jednotlivé komponenty. V závěru teoretické části jsou představeny konkurenční produkty, které jsou na trhu dostupné. V praktické části je provedena analýza funkcí nástroje Report Studio na základě zvolených kriterií. V této části jsou zmíněny silné a slabé stránky Report Studia a návrhy postupů pro efektivní práci s tímto nástrojem. Uvedeny jsou také nestandardní příklady, nasbírané z praxe u klientů a exaktní postupy jejich řešení, a to jak s využitím defaultních funkcí Report Studia, tak i s využitím skriptovacího jazyka Javascript.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses