Integrace pomocí frameworku SwitchYard - Osmík, Lukáš (2013)
Práce se zabývá problematikou podnikové sběrnice služeb (ESB). V teoretické části je uveden popis ESB a příslušných technologií, které s tímto tématem úzce souvisí. Dále jsou představeny výhody a nevýhody v rámci nasazení a zmapován aktuální trh produktů ESB. Poté je popsán framework SwitchYard. Poslední kapitola teoretické části stručně předsta-vuje další technologie využité v praktické části. Druhá část práce se zabývá návrhem a im-plementací ESB s využitím frameworku SwitchYard. Popisuji zde systémy, které se mají integrovat, dále postup při vývoji jako je příprava prostředí, konfigurace serveru a popsání nejdůležitějších částí vyvinutého systému. Poslední kapitola praktické části se zabývá zhodnocením daného frameworku. Její součástí je pak popis nedostatků, na které jsem při vývoji narazil, a slovní vyhodnocení na základě obecných funkcionalit ESB popsaných v teoretické části.