Testing process improvement a implementace vylepšení - Chaloupecký, Martin (2013)
Tato práce se zabývá zlepšením procesu testování a konkrétní implementací vylepšení. Jejím cílem je popsat metodiku TPI NEXT, definovat možné přístupy k synchronizaci nástrojů HP Quality Center a JIRA a implementace aplikace pro synchronizaci defektů z HP Quality Center do JIRA. První část práce vymezuje základní pojmy z oblasti testování a principy testování. Práce dále popisuje metodiku TPI NEXT, kde se zaměřuje na její klíčové oblasti. V dalších částech práce je zasazena synchronizace aplikací HP Quality Center a JIRA do kontextu zlepšení procesu testování. Hlavní část práce se potom věnuje možnostem synchronizace aplikací HP Quality Center a JIRA a konkrétní implementaci synchronizačního můstku. Tento můstek umožňuje jednostrannou synchronizaci defektů z HP Quality Center do JIRA a je napsán v programovacím jazyce Java.