Optimalizace webu pro mobilní zařízení a analýza jejího vlivu - Pospíšil, Jan; Šedivá, Zuzana, 1961-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Práce pojednává o problematice návrhu a vývoje webu pro mobilní zařízení a jejich přínosech. Teoretická část práce je zaměřena na popis mobilního trhu a mobilních zařízení a jejich specifika s důrazem na budoucí vývoj a argumentaci, proč je trh mobilních technologií perspektivní. Dále zahrnuje popis metod a přístup k tvorbě designu mobilních aplikací se zaměřením na aplikace webové. Poslední kapitola teoretické části nabízí přehled technologií pro vývoj mobilního webu se zaměřením na specifika mobilních zařízení a možnosti těchto technologií přiblížit webové aplikace těm nativním. Praktická část práce následně tyto popsané teorie ověřuje na reálném projektu zpravodajského webu tím, že jsou na něm provedeny optimalizace pro mobilní zařízení. Následně je analyzováno, jaké přínosy tato optimalizace přinesla tomuto webu od čehož je odvozen také obecný dopad přizpůsobení webu potřebám mobilních zařízení. Hlavním cílem práce je poskytnutí komplexního přehledu metod a technologií využitelných při návrhu a vývoji mobilního webu a provedená analýza, která má ověřit přínosy těchto teorií v praxi. Výsledky analýzy jsou také hlavním přínosem této práce, jelikož poskytují informace o přínosnosti popisovaných metod na významném fungujícím projektu, který používá mnoho uživatelů. Přínosem je také část s popisem implementace, která poskytuje reálné zkušenosti a odkrývá problémy popisovaných teorií v praxi.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses