Zaměstnávání odsouzených ve výkonu trestu ve věznici Mírov - Chomová, Veronika (2013)
Tato bakalářská práce analyzuje problematiku zaměstnávání odsouzených ve výkonu trestu, a to konkrétně ve Věznici Mírov v regionu Mohelnicko. Práce popisuje možnosti zaměstnávání odsouzených v oborech truhlářství, obráběčství, zámečnictví či opravy a instalace elektronických přístrojů. Dále popisuje jejich ohodnocení, to znamená nejen jejich základní mzdu, ale také odměnu navíc a strhávání povinných poplatků. V práci je také zahrnuta délka pracovní doby či pracovní podmínky, které jsou silně ovlivněny především zákonem a zároveň také zaměstnaností v daném regionu