Analýza evidenčních nástrojů pro skladové hospodářství - Zahradníková, Lucie (2013)
Tato diplomová práce pojednává o evidenčních nástrojích, které mohou malé a středně velké podniky používat k vedení svého skladového hospodářství. V rámci práce jsou zanalyzovány nástroje, které jsou k dispozici volně ke stažení na internetu ve verzi k vyzkoušení. Hlavní část této práce je věnována analýze dostupných evidenčních nástrojů pro vedení skladového hospodářství a to z několika pohledů. Jedním z pohledů je uživatelský. V něm se řeší uživatelské prostředí a tedy i to, zdali je prostředí z hlediska ovladatelnosti jednoduché či nikoliv. Druhým pohledem je pohled z hlediska informačních technologií. Tato část se zabývá instalací nástroje, dostupností aktualizací, databází, ve které jsou data uchována apod. Třetím pohledem je finanční dostupnost. Při testování nástrojů byla použita reálná data z malého podniku. Závěr práce obsahuje hodnocení jednotlivých nástrojů, které byly předmětem analýzy a jejich slovní zhodnocení. Přínosem diplomové práce je poskytnutí obrazu o dostupných evidenčních nástrojích pro skladové hospodářství, které mají malé a střední podniky k dispozici v České republice.