Podmínky pro založení firmy v České republice ve srovnání s Evropskou unií - Mužíková, Marie; Petříček, Václav, 1944-; Svobodová, Ivana, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílem této diplomové práce je přinést ucelený přehled o podmínkách pro zakládání firem v Evropské unii. Práce definuje základní podnikatelské pojmy a informuje o historickém vývoji podnikatelského prostředí a o podmínkách pro zaloţení firmy na území dnešní Evropské unie. Přináší přehled právních forem podnikání a rozebírá postup zaloţení firmy v České republice, ve vybraných státech EU a v rámci Evropské unie. Dále se věnuje problematice daní a dopadu daňové politiky států na zakládání firem. Práce identifikuje a hodnotí kritéria ovlivňující podmínky pro zaloţení firmy a jejich vývoj v čase. Srovnává výsledky jednotlivých států Evropské unie a na základě zanalyzovaných dat pomáhá rozhodnout, zda a pro jaké typy firem je výhodnější zaloţit firmu v ČR nebo v jiné zemi EU.
Vedoucí práce: Václav Petříček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses