Medializace informace a společnost - Nguyen, Hoai Vu; Toman, Prokop, 1942-; Sigmund, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou, která je spojená především s informací a dalšími aspekty kolem ní. Na začátku práce věnujeme samotný pojem informace a její význam jak v získání nové znalosti, tak v komunikačním procesu. S komunikací, která je základním prvkem pro fungování každé sociální společností, věnujeme také otázkou médií a masmédií. Historií vývoje jednotlivého typu médií budeme se zabývat ve třetí kapitole této práce, kde budeme zároveň jednotlivé druhy médií mezi sebou porovnávat. Také v této kapitole klademe velký důraz na fenomén internetu a nových médií, resp. sociálních sítí. Další kapitola se zabývá vztahem informace a společnost, porovnáme aktuální situace ve využívání internetu ve Vietnamu a v České republice. Pátá část této práce je samotný empirický výzkum, kde prověříme platnost předem stanovených hypotéz, které se týkají hlavně vliv internetu a sociální sítě na životní styl a chování jedince. V posledních dvou kapitolách se budeme věnovat vliv masmédií na společnost a témata spojená s otázkou mediální globalizace, a také dokazujeme, jak se média mohou stát politickým a mocenským nástrojem v dnešní době.
Vedoucí práce: Prokop Toman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses