Vizualizace asociačních pravidel ve webovém prostředí - Škrabal, Radek; Hazucha, Andrej; Kuchař, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Předmětem této práce je implementace webového rozhraní pro dolování asociačních pravidel akademického systému LISp-Miner. Aplikace pro dobývání znalostí z databází se v současné době začínají transformovat z desktopové podoby na webové aplikace, což s sebou přináší spoustu nových příležitostí i problémů. V této práci je popsán nový interaktivní přístup k dolování asociačních pravidel, při kterém se uživatel stává součástí samotného algoritmu a může lépe ovlivňovat běh těchto úloh. Uživatelé spolu mohou navíc spolupracovat a spoluvytvářet databázi doménových znalostí, která pomáhá při nalezení nových zajímavých vztahů, které platí v datech.
Vedoucí práce: Andrej Hazucha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses