Srovnání komerčních BI reportovacích nástrojů s nástroji Open Source - Bednář, Jan (2011)
Diplomová práce se zabývá srovnáním komerčních Business Intelligence (BI) reportingových nástrojů s nástroji Open Source. Hlavní cíle práce jsou poskytnutí seznamu BI reportingových nástrojů a jejich následné srovnání. Hodnocení je provedeno na základě stanovených kritérií. Každé kritérium má v tabulce definováno svojí váhu, která reprezentuje důležitost sledovaného kritéria v rámci dané skupiny. I skupiny mají definovány své váhy, na základě kterých je v závěru provedeno konečné hodnocení. Výsledkem je přehledná tabulka rozdělená do pěti skupin dle části BI platformy, které se týkají. Druhá část práce se zabývá praktickým příkladem implementace vybraného nástroje, kterým byl SAP Business Objects Enterprise 4.0. Nejprve jsou představeny uživatelské požadavky na funkcionalitu a design reportu, a v další části je postupně proveden celý proces, od instalace BI platformy po vytvoření požadovaného reportu.