Implementace BI v servisním oddělení telekomunikační společnosti - Veselý, Jan (2013)
Předmětem diplomové práce je pilotní projekt implementace Business Intelligence (BI) na servisním oddělení Communications společnosti Kapsch BusinessCom s.r.o. Cílem práce je vytvoření pilotního řešení BI a následně vytvoření výstupů pro koncové uživatele. Hlavním přínosem diplomové práce je fungující BI řešení použitelné v praxi. Řešení bylo provedeno pomocí nástrojů MS SQL Server 2008 R2 Management Studio, MS SQL Server 2008 R2 Business Intelligence Development Studio a MS Excel 2007. V projektu jsou analyzována data z databáze ERP (Enterprise Resource Planning) systému MS Dynamics Navision. V systému jsou mimo jiné zaznamenány informace o projektech "Voice" servisního oddělení Communications, které se převážně zabývají servisem telefonních ústředen a podobných zařízení. V průběhu práce byla provedena multidimenzionální analýza, navržen datový sklad, vytvořeny datové pumpy, OLAP (On-line Analytical Processing) kostka a výstupy v programu Microsoft Excel 2007.