Analýza aktivit společnosti Czechinvest v posledních letech se zaměřěním na Operační program Podnikání a inovace - Ptáčková, Jana (2012)
Tato diplomová práce si klade za úkol popsat aktivity Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest v posledních 6 letech se zaměřením na Operační program Podnikání a inovace, který v tomto období probíhá a na jehož administraci se CzechInvest podílí. Práce se věnuje podnikání v České republice a jeho podpoře. Popisuje programovou podporu pocházející ze strukturálních fondů Evropské unie a soustředí se na Operační program Podnikání a inovace. Práce poté analyzuje projekty zprostředkované agenturou CzechInvest v rámci Operačního programu Podnikání a inovace z hlediska programové, odvětvové a regionální struktury. Dále zhodnocuje míru a programovou strukturu podpory pocházející z tohoto operačního programu, která je určena malým a středním podnikům.