Kybernetická bezpečnost a legislativa ČR - Kratochvíl, David; Doucek, Petr, 1960-; Veber, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Současná společnost ovlivňovaná stále více počítači a s nimi spojeným internetovým prostředím se setkává s problematikou kybernetické kriminality. Existuje již celá řada zákonů, ať na úrovni EU nebo jednotlivých států, které se snaží omezovat, nejlépe zabránit nebezpečí spojené s hackery, kyberterorismem nebo jinou nelegální činností v kyberprostoru. Diplomová práce "Kybernetická bezpečnost a legislativa ČR" je rozdělená na dvě hlavní části. V první, teoretické části, se čtenář seznámí s kybernetickou kriminalitou obecně. Dočte se, jaké jsou metody vyšetřování, typy nelegální činnosti a jak se takovým praktikám bránit. Druhou část práce tvoří analýza současné legislativy ČR, EU a Věcného záměru zákona o kybernetické bezpečnosti. Návrh zákona charakterizuji, provedu analýzu a zhodnotím jeho přínosy pro společnost. V závěru práce shrnu dosažení výsledků a cílů práce.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses