Využití copywritingu při optimalizaci internetových obchodů - Tomčík, Martin; Burkoň, Lukáš; Meisner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato diplomová práce se zabývá copywritingem neboli psaním reklamních textů pro internetové obchody. Jejím hlavním cílem je na základě syntézy odborné literatury vytvořit návod pro tvorbu úspěšných textů pro e-shopy. Zároveň je cílem práce aplikovat tyto poznatky při copywritingu pro vybraný internetový obchod. Teoretická i praktická část vychází z odborných zdrojů a mých osobních zkušeností s prací copywritera, které se věnuji od roku 2006. Diplomová práce je strukturovaná do tří hlavních kapitol. V první části se zaměřuji na teoretická doporučení pro psaní reklamních textů. Kromě tvorby produktových popisků se tato kapitola věnuje přípravě textů pro kategorie, úvodní stránky, sekce Doprava a platba, stránky O nás, články a mikro-texty. Ve druhé části popisuji měření a vyhodnocování výkonnosti reklamních textů pro internetové obchody. Závěrečná třetí část je věnovaná aplikaci teoretických poznatků v praxi a realizaci textů pro vybraný internetový obchod včetně zhodnocení jejich úspěšnosti. Díky zvolené struktuře tato práce pokrývá téměř kompletní problematiku tvorby reklamních textů pro e-shopy. Jednotlivé teoretické kapitoly jsou navíc členěny podle postupu, který při copywritingu obvykle využívám. Věřím, že se má práce tak stane užitečným zdrojem znalostí pro začínající i pokročilé copywritery, odborníky na internetový marketing i provozovatele eshopů. Vybrané pasáže této práce jsou rozšířené o mé vlastní zkušenosti, poznatky a grafické či textové ukázky. Většinu z nich lze najít na skutečných internetových stránkách a e-shopech. Průběžně také odkazuji na související literaturu, která může být užitečná pro všechny čtenáře s hlubším zájmem o danou problematiku.
Vedoucí práce: Lukáš Burkoň
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses