Přístupová a komunikační bezpečnost v informačních systémech SAP - Karkošková, Soňa; Bruckner, Tomáš, 1974-; Holub, Ilja; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato diplomová práce se věnuje metodám používaným k zajištění přístupové a komunikační bezpečnosti v rozsáhlých informačních systémech SAP. Zabývá se analýzou existujících metod, porovnává je a identifikuje jak metody využitelné v provozu rozsáhlých informačních systémů SAP, tak metody, které v takovémto prostředí selhávají. Provádí zdůvodnění využitelnosti jednotlivých metod. Pozornost je zaměřena na využití a implementaci single sign-on metod bezpečné autentizace, bezpečného sdílení identity uživatele a zabezpečené komunikace v rámci rozsáhlého informačního systému SAP. V této diplomové práci je proveden návrh architektury pro zajištění přístupové a komunikační bezpečnosti v informačních systémech SAP s využitím služeb LDAP, SNC Kerberos a single sign-on autentizace. Na praktickém příkladu je zdokumentována podrobná technická implementace této architektury. Dále se tato diplomová práce zabývá vymezením specifik existujících zvláště v rozsáhlých informačních systémech SAP v oblasti zajištění přístupové a komunikační bezpečnosti a dokumentuje vhodné způsoby jejich řešení.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses