Využití IT v řízení lidských zdrojů - Kvasnička, David (2013)
Informační technologie patří mezi jedno z nejrychleji se rozvíjejících odvětví a jejich dopad lze sledovat i na procesech spojených s řízením lidských zdrojů. Vzhledem k tomu, že člověk patří mezi nejdůležitější součásti organizace, je nutné klást na personální činnost velký důraz. Diplomová práce se zabývá vybranými procesy na úrovni oddělení lidských zdrojů a jejich možnou podporou pomocí vhodných softwarových nástrojů. Cílem práce je analyzovat tyto procesy, seznámit čtenáře se současnou softwarovou podporou těchto procesů a najít postupy, které usnadní implementaci těchto nástrojů do firemní praxe a pomohou tak pochopit jejich význam při využití v organizacích.