Analýza trhu IS/ICT - Kashapov, Artur (2013)
Tato diplomová práce pojednává o problematice trhu IS/ICT, zejména se soustředí na analýzu aktuální situace. První část práce je věnována lehkému pohledu do minulosti a posléze je trhu IS/ICT již analyzován z pohledu faktorů a subjektů trhu. Následující část práce se soustředí na analýzu struktury firem realizujících svou činnost na trhu IS/ICT. Poslední část práce nahlíží do možného vývoje trhu a pokouší se o predikci vývoje, přičemž za klíčové trendy budoucnosti jsou spatřovány dynamické síťové služby, týmová spolupráce, mobilní podnikání, bezpečnost a v neposlední řadě i green computing pro trvale udržitelný rozvoj.