Optimalizace procesu poskytování dotací na sociální služby - Semerád, Ondřej (2013)
Práce se zaměřuje na aplikací procesního řízení ve státní správě formou zmapování procesu poskytování dotací na sociální služby a optimalizace tohoto procesu. Za tímto účelem se v první částí zabývá vysvětlením pojmů procesní řízení, proces a procesní modelování, které pro lepší návaznost na reálnou praxi zasazuje do kontextu managementu kvality, který je státní správou oficiálně přijatý. To je náplní druhé části práce, která v úvodu definované pojmy propojuje s reálnou praxí a usnadňuje tak přijetí teoretických přístupů za reálně proveditelné a "nelaboratorní". Poslední část práce se zabývá rozborem získaných dat a samotným modelováním procesu a návrhy na jeho optimalizaci.