Analýza WWW stránek na základě klíčových slov - Doležal, Petr; Vojíř, Stanislav; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato práce se zabývá analýzou klíčových slov pro optimalizaci webových stránek. Zaměřuje se téměř výhradně na on-page faktory související s klíčovými slovy a frázemi. Cílem je návrh metodiky pro analýzu klíčových slov a její zhodnocení na základě praktického použití. Návrh metodiky se opírá o teoretické i praktické znalosti a zkušenosti, je hlavním přínosem práce. Využití analýzy klíčových slov je velmi široké, tvoří zejména základ pro tvorbu webu a jeho obsahu. S navrženou metodikou by se měl seznámit každý, kdo chce svůj web zviditelnit mezi konkurenčními stránkami, kdo chce lépe poznat své zákazníky a generovat vyšší zisk, protože pro všechny tyto i další účely je metodika přínosná. První ze dvou částí této práce představuje teoretický výklad. Je v ní vysvětleno, jakou pozici má analýza klíčových slov v SEO a ve web miningu. Dále jsou definovány významné pojmy související s klíčovými slovy, jsou popsány vlastnosti klíčových slov a metody, jak klíčová slova získávat pro optimalizaci webových stránek. Je vysvětleno, jakým různým cílům může analýza klíčových slov sloužit a jakými metrikami lze měřit dosahování těchto cílů. Dále jsou uvedeny základní nástroje používané při analýze klíčových slov a vlastnosti dvou současně nejpoužívanějších vyhledávačů v České republice, Googlu a Seznamu. Druhá, praktická část, obsahuje návrh metodiky pro analýzu klíčových slov, která zahrnuje nejen sběr dat, ale také optimalizaci webových stránek a monitoring změn. Jednotlivé procesy metodiky jsou dále rozvedeny v praktických experimentech pro konkrétní webové stránky. Na závěr je zhodnocena efektivita použité metodiky.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses