Opodstatněnost lineárního systému bonus-malus - Mach, Lukáš; Zimmermann, Pavel, 1980-; Hrevuš, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato diplomová práce se zabývá ověřováním oprávněnosti systému bonus malus. Většina pojišťoven, které využívají systém bonus malus, používá "lineární" systém - tedy za každý bezeškodní rok například 5 % sleva. Otázkou je, zda je toto oprávněné, či zda by měli například ti, co již 3 roky neuplatnili pojistný nárok, dostat slevu podstatně vyšší a naopak ti, kteří vstoupili nově (nebo uplatnili nedávno nárok) dostat slevu nižší.
Vedoucí práce: Pavel Zimmermann
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses