Zavedení elektronické podatelny ve společnosti E.ON Česká republika, s.r.o. - Vaněk, Petr; Kunstová, Renata, 1962-; Ovesný, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Diplomová práce se zabývá procesy spojené s příjmem a odesláním zásilek ve společnosti E.ON Česká republika s.r.o v návaznosti na efektivní průběh životního cyklu dokumentu za využití digitalizace a vytěžovaní dat. Cílem práce je vypracovat projekt "Elektronická podatelna", který lze implementovat do stávajících informačních systému společnosti a který přispěje k optimalizaci procesů na podatelně. Pro splnění cíle byla vypracována roz-sáhlá analýza současného stavu podatelen a spisové služby v E.ON ČR, na základě kterých bylo navrženo konkrétní řešení pro zlepšení. První část práce se zabývá rozborem aktuálních legislativních požadavků a teoretickým rozborem životního cyklu dokumentů, který je ve druhé části prakticky ukázán na příkladu společnosti E.ON Česká republika s.r.o. Ve druhé části práce je představena společnost E.ON Česká republika s.r.o., dále je zde popsán současný stav podatelen a procesů probíhajících v souvislosti s příjmem všech zási-lek. V analýze současného stavu jsou zjištěny problémy, které vznikají při příjmu a zpra-cování zásilek na podatelně. Na identifikované problémy jsou navržena jednotlivá řešení, která jsou v závěrečné části diplomové práce zpracována do návrhu celkového řešení. Poslední část práce představuje vlastní návrh optimalizace stávajících procesů za využití digitalizace papírových dokumentů a vytěžování dat pro automatické třídění, které napo-máhá zefektivnit stávající procesy. V této části je uvedeno konkrétní řešení, které zavádí do společnosti E.ON Česká republika s.r.o. systém, který představuje jednotné místo pro digitalizaci přijatých dokumentů a jejich následnou správou.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses