Návrh a realizace služby Rezervačník - Houžvička, Jakub (2013)
Cílem této diplomové práce je návrh a realizace vlastního SaaS projektu Rezervacnik. Práce je rozdělena do tří částí. První teoretická slouží k vymezení pojmu SaaS a Cloud Computingu a stanovení základních výhod a nevýhod služeb SaaS. Druhá část analyzuje a navrhuje informační model poskytovatele SaaS. Poté jsou představeny základní aplikace na řízení provozu SaaS, které jsou prozkoumány a srovnány. Poslední část představuje projekt Rezervacnik a vymezuje základní výhody online rezervací. Následně je ověřován tržní potenciál projektu. Po zjištění tržního předpokladu jsou navrhovány veškeré části projektu. Na závěr je představena i část realizace.