Informační systém pro nákladový index v kamionové dopravě - Pravlovský, Petr; Chlapek, Dušan; Hromíř, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tématem diplomové práce je nákladování v oblasti kamionové dopravy. Je zde zkoumáno téma vývoje nákladů v čase pomocí indexů. Teoretická části práce je zaměřena na metodiku výpočtu nákladového indexu vydávaného českou asociací automobilových dopravců Česmad Bohemia a srovnání s několika zahraničními indexy. Praktická část má dva cíle. První se zaměřuje na návrh nové metodiky, která bude přesnější a bude více reflektovat skutečnou situaci. Druhým cílem je pro tuto metodiku navrhnout základní informatickou podporu, jak pro uživatele indexů, tak pro osoby, které se starají o vydávání těchto statistik. Závěr práce poukazuje na možnosti úprav současného indexu a možnost případné spolupráce asociace Česmad se statistickým úřadem.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses